Trăim în epoca voucherelor valorice

Voucher de 10 lei, voucher de 50 lei. Vouchere peste vouchere. Au împânzit România aceste vouchere valorice.
Treceam azi pe lângă un magazin cu “marfă din Germania” și imi cad ochii pe un afiș din ăsta pus în mijlocul trotuarului. “Voucher 50. Cumperi de 200 lei, plătești 150 lei. Detalii în magazin. Vino și convinge-te“.
Stau și mă gândesc cine cumpără de acolo de 200 lei. Adică prefer să iau un cuptor cu microunde (sau ceva a 200 lei) dintr-un magazin mai de Doamne-ajută, decât așa, de pe stradă. Ah, asta ca să nu aduc vorba de “amabilitatea” de care dau dovadă majoritatea vânzătorilor. Așa amabilitate mai rar. Te fac să mai treci și-a doua oară… pe trotuarul opus magazinului.

Peste tot văd aceste vouchere. Că vrei să-ți iei ceva, poți plăti cu acest voucher. Că ai cumpărat ceva, primești un voucher de reducere. Există vreo fabrică din asta de scoate vouchere pe bandă rulantă? Trecem de la leu la voucher, fără LIKE?

Desigur, încî există cash, bani, însă văd din ce în ce mai multe vânzări cu plata pe card. Asta în timp ce la șnapanii de la parterul blocului, ăștia se încăpățânează să nu aducă un POS, să-ți poți lua pâine și Ci-co cu cardul.

Acum mi-am învățat lecția. Mă duc să cumpăr ceva cu bani de la pușculiță. Monezi de 5 și 10 bani.
– Iar ai venit cu bani de la pușculiță?
– Dacă n-aveți POS. Uite, am bani pe card!

Înainte cînd mă vedea cineva cu punga plină de mărunt mă întreba dacă am pus piedică la popă. Acum, dacă îi pun popii piedică, om mă fac. Îmi iau Mercedes, vilă și-mi fac o afacere. Vând vouchere valorice!

Cu voucherele astea, să fim sinceri, mi-am luat eu frigider. Fusese o promoție acum 4 ani la cora. Dacă iei ceva de peste 1500 lei, primești un voucher valoric de 400 lei. Mi-am luat TV (pe care acum s-a pus praful) și după 2 săptămâni, frigiderul cel nou. LA care am plătit 1000 lei, în loc de 1400 lei. Însă asftel de ocazii sunt extrem de rare. În rest, vouchere de 10-50 lei ca la GERMAG.

În curând ne vom lua pâine pe voucher? Prezervative și chiloți? C-au apărut deja anunțurile de gen “tânără studentă fără inhibiții, ofer clipe de neuitat domnilor generoși. Acept bonuri de masă.

Cum o fi să te duci la curve în rate? Sau la 3 partide să primești un voucher de 69 lei cadou?
sexy-voucher

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.