Unii și-ar împurumuta mai degrabă nevasta decât mașina!

Multe mi-au fost date să văd, însă grija asta pentru exagerată pentru mașină mi s-a părut prea de tot. De exemplu, eu nu am nicio problemă în a-mi da mașina pe mâna altuia. Nu e ea ceva de ultimă generație, însă mă duce fără probleme din punctul A în punctul B, oricât de depărtate ar fi acele puncte de pe hartă. Alții să nu audă de așa ceva. Nu te lasă nici 1 metru să le conduci mașina. Că le-o strici. Efectiv nu ai cum să strici o mașină mergând un metru cu ea. Poate doar să ții ambreiajul apăsat și să calci accelerația și s-o ții așa până bubuie motorul. Altfel nu-mi dau seama cum se poate strica o mașină în un metru.

Iar treaba cu împrumutatul soției/ prietenei pentru “o pânză” este cât se poate de adevărată.
– Ce mă, aia poate avea grijă singură de ea, nici n-apuci s-o atingi, pe când mașina n-are cum să se apere de tine.

De parcă tu, cel care vrei să împurumuți mașina ești un diavol care abia așteaptă să se năpustească cu ea în stâlp.

Am cerut mașina “un metru” câtorva prieteni. Și dinainte să am carnet și după. Niciunul nu a vrut să dea mașina. Unii nu-și lasă nici nevasta să le conducă mașina. Că, cine știe, se strică. Înțeleg grija asta excesivă când ai vreun bolid de 3000 de cai putere sau o mașină abia scoasă de pe poarta uzinei. Dar când gagiul învârte volan de Logan sau Opel Corsa din 2003, chiar nu înțeleg. 

Eu nu-s așa. De exemplu, când mai vine mecanicul să mai facem una-alta la mașină, îl las pe el să conducă. Ba chiar îmi face de multe ori o favoare. De ce să stau eu să-mi fac griji de trafic, de vreme, de pietoni care se năpustesc pe trecere ca un uliu asupra prăzii? așa pot sta lejer, să ascult muzică, ba chiar să beau și o bere cu lămâie sau să bag în mine câteva bomboane cu rom.

Câteodată e mișto să ai șofer personal. Îmi place să conduc, însă să am unde. De exemplu, aș prefera să merg singur pe drum. Pe un drum ca cele din fotografiile de mai jos.În oraș statul bară la bară nu mi-e deloc pe plac. Mai ales pentru un începător, mai ales în rampă. Că trebuie să ridici încet piciorul de pe frână și când începe mașina să trepideze, atunci să apeși pe accelerație. Ce porcărie e asta? Condus?

Așa, la drum lung nu mi-aș face griji. Aș băga acolo 110 pe autostradă și du-te nene. Nu avem noi autostrăzi ca-n america, însă un drum întins bate orice zi de bară la bară, claxoane și taximetriști.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.