Ziua deschiderilor

Plec cu treabă prin oraș. Cobor prin spate, trec pe lângă mașină și observ că era descuiată.
– Ei drăcie, îmi zic, am uitat să încui mașina.

O armez și plec mai departe. Intru în magazin în timp ce-mi puneam nelipsita mască. Că nu merg cu ea pe stradă, o pun doar când e mulțime de oameni sau la intrarea în vreaun magazin, oricât de mic. Și cum o trag eu de elasticele alea, unul se desface de pe mască. Mă dau mai într-o parte, să nu mă bulucesc alături de alți gură-cască, să apuc să-mi leg masca.

O trag de elastic din stânga să o leg pe la spate de celălalt elastic. Arăta ca dracu, dar nu făceam parada modei cu masca minune. Fac doi pași și iar mi se desface. Făcusem fundă, însă trebuia să o înnod, să nu se desfacă. Iar trag de elastice, îi fac nod, și mai fac câțiva pași. Parcă mă bătea ceva pe picior. Mă uit, eram desfăcut la șiretul drept.

Intru pe un raion mai neumblat și mă leg la șiret. De data asta cu fundă, că nu aruncam încălțările ca pe măști. Mă uit prin magazim, îmi iau ce-mi trebuie, plătesc la casă și ies. Arunc masca la primul coș. Ajung acasă după 10 minute de mers pe jos. La parter, văd că liftul e blocat la etajul 8. O iau pe scări frumușel, ajung la 8 și văd că uitase cineva ușa deschisă la lift.

O închid, înjurând. Știu că mai am vecini care fac treaba asta, intră în casă dar lasă ușa liftului deschisă, că vor să coboare imediat. Adică între 5 și 10 minute. Timp în care nu mai merge nimeni cu liftul. Dacă stăteam la etajul 100, ăia și acolo lăsau ușa deschisă, că au treabă să coboare în scurt timp.

Intru în casă, mă descalț, mă duc să mă spăl pe mâini, apoi să mî schimb de haine. Și ce credeți, de ce ziceam de ziua deschiderilor? Ușa descuiată la mașină, masca desfăcută, șiretul, ușa de la lift… Eram deschis și la fermoarul de la pantalon. Și-am mers așa prin oraș. Culmea, simțeam ceva curent dar am zis că o fi de la faptul că încă umblu cu pantaloni scurți!

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.