Ar fi bine ca în tramvai să fie câte un paznic

După cum spuneam în articolul precedent, ar fi bine ca-n fiecare mijloc de transport în comun să existe câte un paznic. Zi-i jandarm, om al legii, gradian, cum vrei, însă să fie acolo. La fel cum sunt câte 2 în metrou. Așa să fie și-n tramvaie, autobuze și troleibuze.

Și asta nu ca să nu fure ceva (nu prea ar avea ce), ci ca să nu permită zgârierea geamurilor, graffitiu-urilor de pe uși, să se păstreze curățenia, chestii uzuale, de bun simț. Voia mai demult să facă treaba asta nu știu ce primar, însă s-a luat cu schimbarea bordurilor an de an și-a uitat de proiect.

Poate că atunci am avea și noi condiții de mers la nivel european. Chit că n-ar fi aer condiționat (că nu sunt construite toate așa), dar scăpăm de manele la maxim, de semințe pe podea, de mizerie, de graffiti și de alte chestii nedorite.

Ar trebui ca-n fiecare tramvai/ autobuz/ troleibuz să fie câte un paznic câte 9 ore pe zi, în două ture. Tura 1 de la 5 dimineața la ora 14, iar tura 2 de la ora 14 la ora 11, când se retrag tramvaiele. Și așa s-ar rezolva câteva dintre problemele de care se izbesc deseori călătorii RATB/ STB.

Plus că n-ar mai fi niciun boschetar, bețiv care-a făcut pe el sau vreun drogat care te-ar tăia pentru 20 de lei. Cel puțin eu așa gândesc. Aș dori și eu (ca orice alt cetățean) să putem călători în siguranță, în liniște și curățenie. Da, cu o floare nu se face primăvară, cu un paznic nu se face liniște și pace, dar încet-încet se pot crea condițiile pe care ar trebui să le aibă oricare mijloc de transport în comun. 

Sursa foto

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Politica dezbină oamenii

O veche zicală spune că "politica e o curvă". Nimic mai adevărat ca asta. Adevărul e că politica dezbină oamenii,...

DIN NOU DESPRE… TINUTA VESTIMENTARA!…

. Mijloc de Iulie, suntem în plina vara, este cald (cu toate precipitatiile abundente) deci,  acum este momentul sa ne...

Proteste

Că tot e chermeză afară, mi-am adus aminte de un alt protestatar celebru, Faur Isaia. Ăla de l-a stropit cu...

Close