Ar fi bine ca în tramvai să fie câte un paznic

După cum spuneam în articolul precedent, ar fi bine ca-n fiecare mijloc de transport în comun să existe câte un paznic. Zi-i jandarm, om al legii, gradian, cum vrei, însă să fie acolo. La fel cum sunt câte 2 în metrou. Așa să fie și-n tramvaie, autobuze și troleibuze.

Și asta nu ca să nu fure ceva (nu prea ar avea ce), ci ca să nu permită zgârierea geamurilor, graffitiu-urilor de pe uși, să se păstreze curățenia, chestii uzuale, de bun simț. Voia mai demult să facă treaba asta nu știu ce primar, însă s-a luat cu schimbarea bordurilor an de an și-a uitat de proiect.

Poate că atunci am avea și noi condiții de mers la nivel european. Chit că n-ar fi aer condiționat (că nu sunt construite toate așa), dar scăpăm de manele la maxim, de semințe pe podea, de mizerie, de graffiti și de alte chestii nedorite.

Ar trebui ca-n fiecare tramvai/ autobuz/ troleibuz să fie câte un paznic câte 9 ore pe zi, în două ture. Tura 1 de la 5 dimineața la ora 14, iar tura 2 de la ora 14 la ora 11, când se retrag tramvaiele. Și așa s-ar rezolva câteva dintre problemele de care se izbesc deseori călătorii RATB/ STB.

Plus că n-ar mai fi niciun boschetar, bețiv care-a făcut pe el sau vreun drogat care te-ar tăia pentru 20 de lei. Cel puțin eu așa gândesc. Aș dori și eu (ca orice alt cetățean) să putem călători în siguranță, în liniște și curățenie. Da, cu o floare nu se face primăvară, cu un paznic nu se face liniște și pace, dar încet-încet se pot crea condițiile pe care ar trebui să le aibă oricare mijloc de transport în comun. 

Sursa foto

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
CAND UN SPORT (SKI-ul) DEVINE DOAR UN TREND

  E iarna. Chiar daca in unele zone vremea s-a mai schimbat, incalzindu-se nitel, stratul de zapada continua sa acopere...

PACALA, PACALICI SI PACALITI, MAI MEREU PREZENTI P’AICI!

Cred ca oricine dintre noi, cei care-am trait cu mult nesat frumosii ani ai copilariei ne reamintim, cu drag si...

De ce este importantă crema de protecție solară

Atunci când mergem la mare, unul dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le avem în vedere...

Close