Aplicatia de parenting

Avem aplicatii pentru fel de fel de chestii. De intalniri, de minat criptomonede (sanchi, aia e un scam ordinar), de dezvoltare armonioasa a trupului, a mintii, de toate.
Dar inca n-am vazut aplicatia de… parenting.

Nu de alta, dar la ct vad ca se bate toba pe subiectul asta, pe cuvand ca nu mai stam mult si se va face o astfel de aplicatie. Ca asa-s parintii, nu se duc la doctor daca e ceva-n neregula cu copiii, din ce in ce mai plapanzi si mai neferiti de boli.
Ei intreaba pe Facebook.
– I-a aparut lui bebe niste bubite rosii pe spate! Ce sa fie oare?
– Da-i cu canepa uda, inmuiata in fiertura de varza, si eu asa i-am facut lui fi-miu si i-au trecut!

Si gata nene. Ce doctori, ce investigatii, doar daca a zis careva pe facebook ca la fel i-a facut copilului ei, aia e solutia. Doar ce rost are sa ne minta femeia?

parenting

Si uite asa, nu ne mai miram cand Olivia Steer primeste premiu de excelenta pentru “rolul activ in societate“. Deoarece se stie ca orice boala grava se vindeca de la sine, daca te freci cu mamaliga vartoasa pe zona afectata.

Doamne fereste-ne de asa aplicatie, ca va fi downloadata de milioane de “mamici” care n-ar trebui sa se impuieze daca-si trateaza copiii din auzite si citite pe fel de fel de site-uri fantoma.

Cel mai periculos fapt nu este neaparat increderea mamicilor, majoritatea fiind la primul copil. Si stim cu totii cum sunt priviti “spagarii aia nenorociti” de doctori din tara intreaga. Cel mai periculos fapt este ca nu le inchide nimeni gura “vedetelor” care dau sfaturi de parenting din auzite, unele neavand copii. Dar daca e la televizor sau se aude despre o vedeta, clar aia e un model de urmat, indiferent ce-ar spune.

DOAR CE MOTIV ARE SA NE MINTA?

Si uite asa tineretul o ia la vale din ce in ce mai mult. Copiii sunt din ce in ce mai rai, mai “cu personalitate puternica“, iar parintii nu stiu ce sa le mai faca sa scape de plansete si urlete. si solutia adoptata de majoritatea este tableta sau telefonul in mana, TV-ul mergand non stop pe Duck TV sau alte canele asemanatoare.

Sa nu ne miram de nimic alandala. Totul e cum se poate mai bine. In ritmul asta, natalitatea va fi zero in nici 50 de ani.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.