Continuum – un serial bunicel

Am dat de un serial bunicel, Continuum. Este canadian și deja a câștigat câteva premii. În prezent se filmează sezonul 4, iar eu sunt la sezonul 2 cu vizionarea.
În anul 2077, planeta era condusă de corporații. după spusele unora, în mod defectuos. Păi unde mai e contribuția omului de rând în luarea unei decizii, când doar CEO de la Coca-Cola, Huawei și Puma (companii actuale) au puterea de decizie?
Așa că s-au dezvoltat și rețele “teroriste” care au încercat să schimbe această soluție. Însă metodele lor nu erau deloc fair-play, ei aruncând în aer blocuri întregi. N-am înțeles de ce aruncatul în aer a unei clădiri și uciderea a sute de persoane vor avea ca deznodământ ca ideea ta să fie pusă în practică.

N-am mai auzit de chestia asta.

Vreau să fiu președinte. Ia să arunc eu în aer Piața Romană. A doua zi voi fi declarat președinte, voi avea salariu 10.000 euro lunar, mașină decapotabilă, plimbări nelimitate în Hawaii și Bahamas și 3 tone de înghețată de vanilie.

În realitate, singura urmare a unei fapte de genul celei de mai sus, e juvățul, plutonul de execuție și clorura de potasiu trasă adânc în venă.

La fel și-n serial. Gruparea teroristă Liber9 a fost prinsă și condamnată la moarte. Numai că, în loc ca aceștia să fie executați, au dispărut. Ca să apară în anul 2012!
Odată cu ei a revenit în trecut și Kiera, o polițistă. Serialul se învârte în jurul acesteia și încercarea de-a prinde și elimina pe cei din Liber8. Câțiva mor, însă rămân alții, care atrag de partea lor mulți membri. Tare-mi sună a ISIS toată povestea asta.

Serialul e o combinație între Dosarele X, Fringe și Înapoi în viitor. O plăcere să-l urmărești, deocamdată nu m-am plictisit după 14 episoade. Rămâne de văzut ce va fi pe parcurs, am văzut destule seriale bune, care, după primul sezon au dat-o în bălării. Însă acesta este canadian, deci s-ar putea să aibă altă șansă.
Cast_Continuum_edited

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
1 MAI 2020 SI ….COVID 19!

  Ziua de 1 Mai a intrat demult si adanc in cultura romaneasca fiind una dintre cele mai cunoscute sarbatori...

47 de metri adâncime

În ultima vreme nu prea m-am uitat la filme, ci doar la seriale. Însă am reușit să văd zilele astea...

DIN NOU DESPRE RĂI ȘI RĂUTĂȚI!

"Răutatea începe acolo unde se sfârșește omenia" (Victor Hugo) Iată, sunt nevoit să revin asupra acestui subiect (nu tocmai plăcut)...

Close