De ce este importantă crema de protecție solară

Atunci când mergem la mare, unul dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le avem în vedere este folosirea unei creme de protecție solară.

Poate că ne-am săturat să auzim mereu cât de importantă este utilizarea unui produs de calitate care să protejeze atât împotriva radiațiilor de tip UVB, cât și împotriva celor de tip UVA, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să neglijăm acest aspect. Dimpotrivă, tocmai pentru că este un subiect despre care se vorbește atât de mult, ar fi indicat să alegem un o cremă sau o loțiune de plajă care să ne ofere protecția de care avem nevoie.

Cum evităm să ne ardem pielea la soare

Pentru a preveni arsurile solare și îmbătrânirea prematură a pielii, este recomandat să te dai cu cremă care să conțină filtre ce asigură un grad de protecție ridicat împotriva radiațiilor de tip UVA și de tip UVB.

Știm bine că expunerea prelungită la soare fără a folosi protecție solară se răsfrânge asupra corpului nostru și provoacă o serie de consecințe neplăcute atât pe termen scurt (arsurile solare), cât și pe termen lung (pot agrava afecțiuni dermatologice existente sau pot cauza apariția cancerului de piele).

De asemenea, pielea încinsă de soare, iritată de apă sărată și mai apoi expusă din nou la razele solare poate afecta țesutul cutanat și mai mult. Tocmai din acest motiv, este necesar să folosim crema de protecție solară cât mai frecvent mai ales dacă am intrat în apă.

Statul la soare contribuie la menținerea unei bune dispoziții, reușind astfel să ținem la distanță stările depresive. De asemenea, expunerea la razele solară favorizează sinteza de vitamina D, atât de necesară pentru sistemul nostru osos, ameliorează durerile articulare și întărește sistemul imunitar.

Folosirea unor produsele cu protecție solară este recomandată nu doar în timpul expunerii la soare, dimpotrivă. Radiațiile solare pot afecta pielea în orice moment – cu alte cuvinte, chiar și atunci când cerul este înnorat.

Ce să alegem crema sau loțiunea de plajă?

Aspectul cel mai important de care ar trebui să țineți cont atunci când alegeți crema de plajă este SPF–ul, adică factorul de protecție solară.

Un ten mai deschis este mult mai vulnerabil la arsuri solare, așadar ar trebui să folosiți un produs care să aibă SPF 50. În schimb, pentru persoanele care au pielea mai închisă se recomandă utilizarea unei creme cu SPF 15 sau 20.

De asemenea, cei care au un tegument foarte uscat ar trebui să utilizeze o cremă de protecție solară care să fie foarte hidratantă, iar cei care au pielea grasă, ar trebui să opteze pentru un produs care să nu lase urme la suprafața sa.

Persoanele predispuse la alergii ar trebui să folosească anumite creme care să nu conțină acid para-aminobenzoic sau parfum. De asemenea, cei mici au pielea mai sensibilă, așadar au nevoie de o atenție și de îngrijire specială. În acest sens, poți folosi o cremă de protecție solară pentru copii cu SPF ridicat.

Ultimele teste efectuate au arătat că o cremă de protecție solară rezistentă la apă are efect doar între 40 și 80 de minute. După acest interval, pielea are nevoie de o nouă aplicare pentru a fi protejată împotriva arsurilor solare.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.