Mi-e dor de vremurile de altadata!

Cu zi ce trece si fiecare om nou ajuns in Bucuresti, mi se face dor de vremurile de altadata. Cand Bucurestiul era mult mai gol, cand pe strazi nu existau atatea masini, singurele cozi le vedeai in fata benzinariilor, de vreo 3-4 ori pe an si atat.

Mi-e dor de bucuria pe care o aveam cand ningea. Acum nu ma mai pot bucura. Ma uit la zapada de pe sosele si injur. nu zapada in sine. Doar ca uite, pe zapada nu pot merge cu masina. Ca n-am roti de iarna, si primesc amenda si talon ridicat. Ca si cum parintii nostri aveau roti de iarna pe Dacii, Oltcituri si Trabante.

Nu mi-e rusine s-o spun, dar mi-e dor de copilarie. Aveam o viata aproape lipsita de griji, parintii au avut grija sa-mi ofere o educatie frumoasa, nu sa ma dau cu fundul de pamant ca nu am nu stiu ce jucarie, nici sa stau in frig, batut de parinti denaturati.

Mi-e dor de muzica anilor 90. Am dat de cateva melodii de atunci, de care nu stiam. Iata-le mai jos.


Trec aici si moda si filmele acelorasi ani de glorie. Ma uit cu groaza si vad ca nu se mai fac filme bune. Totul e facut pe calculator, orice efect special, nu se mai arunca nicio masina in aer pe bune, acum avem doar machete si efecte speciale stangace. Imposibil sa nu vezi diferenta dintre un film de geniu, Shawshank Redemption (1994 – an de glorie) si Justice League (2017). Unul e considerat cel mai bun film din istorie, celalat a castigat milioane de dolari din vanzarea biletelor, iar actorii se misca doar intr-o camera. Restul este TOT creat pe computer.

De exemplu, tineti minte serialele (pentru copii), Xena, Hercule si Conan? Extrem de putine efecte speciale, iar scenele de lupta erau facute intre doi actori, (sau un actor si un cascador), nicidecum nu se invartea unul singur, iar un monstru era creat artificial in jurul lui.

Insa, si filmele tin tonul cu restul din jurul nostru. Totul nenatural. Silicon in buze, sani si fese. Gene, unghii false. Masini din plastic. Si radeam cu fundul de Trabant ca era facut din carton spoit cu rasina epoxidica… Pe langa astea, ceea ce doare (la sanatate) cel mai tare, este mancarea “falsa“. Orez din plastic, branza topita din plastic, legume umplute de chimicale, carne injectata cu mii se substante dubioase.Mi-e tare dor de vremurile de altadata, de simplitatea lor…

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.