LA PARLAMENTUL ROMANIEI S-A TAIAT “PAMBLICA”!

Altfel fie spus, de ieri 29 Ianuarie 2018, noul Guvern (al 3-lea intr-un an!) si-a intrat in drepturi depline! Cu sprijinul “neprecupetit” al UDMR-ului dar si al catorva deputati ai minoritatilor nationale, Executivul condus de “englezoaica” Viorica Vasilica Dancila a primit de la “alesii natiei” 282 de voturi “pentru” si 136 “impotriva”, cu 7 voturi mai mult fata de precedentul Guvern Tudose.

O victorie, trebuie sa recunoastem, previzibila, facilitata in buna masura si de “vizitele de lucru” ale d-lui Dragnea prin tara, cu predilectie-n judetele moldave (!), de unde a si “promovat”, intre alte binefaceri, si pe cei mai reprezentativi dusmani ai gramaticii, actualii ministri de la economie si, respectiv, educatie-invatamant! Vorba fostului Presedinte-jucator, d-lui Traian Basescu:

“De astazi nu ii mai cert pe unguri ca vorbesc stricat limba romana, ca avem si noi unul (nn-eu as zice, doi!) care taie pamblica”!

Dar trecand peste aceste, hai, sa le spunem, ironii, poate ca acum, dupa inscaunarea noului Guvern, va tot intrebati ce-au facut totusi cei din Opozitie, ca sa impiedice, intr-o oarecare masura, noul triumf al PSD-uli? Iata si raspunsul, deloc greu de oferit: a desfiintat Puterea, ca de obicei, doar… prin vorbe! Apoi, ca de fiecare data, au privit neputiciosi desfasurarea evenimentelor in asteptarea (pana cand, oare?!) alegerilor anticipate!

Pana atunci, noii ministri, intre care f multi dintre cei …vechi, au fost confirmati, inclusiv de Presedinele Iohanis. Cum s-au prezentat unii dintre acestia la audieri cat si-n intalnirile cu presa, cred c-ati vazut si dumneavoastra pe micile ecrane. Eu zic doar atat: jalnic, penibil! Primii pe lista, chiar…moldovenii mei (nu le mai dau numele, ca-i o rusine!), dar nici putini dintre ceilalti n-au prea rupt gura targului!

Inclusiv d-na Premier, Viorica Dancila, cu acel mereu repetat “vom face totul”, intocmai precum clama de fiecare data si “cel mai iubit fiu al poporului” care, de atata “dragoste” l-au si impuscat! Pe ansamblu, noul guvern este, cum spunea sefu’ cel mare, Liviu Dragnea “crema cremei, tot ce au putut da mai bun PSD si ALDE în materie de inteligenta si de competenta. Este triumful anafabetismului functional, produsul premium al Educatiei românesti politizate de dupa 1989!

O fi, nu zic nu, dar deocamdata prima impresie este cu totul alta. Pe alocuri, chiar de rasul lumii, atata timp cat cei care incalca flagrant limba romana, pretind ca au nevoie “de un cadru legal, european, în concordanta cu deciziile CEDO, în care sa se desfasoare in libertate deplina”!

Altfel fie spus (mai cu haz!), cica ar fi nevoie, pentru a pune sau nu, cuvenitele ghilimele (spre exemplu), chiar de…un pachet legislativ prin care actualele legi ale gramaticii sa se abroge prin “ordonanta de urgenta” sau, eventual, printr-un pachet legislativ care sa puna in concordanta Dex-ul, cu programul de guvernare, despre care tot spunea, obsesiv si emotiv, celalalt moldovean, Dan Andrusca!

La randul sau, intrebat despre prioritatile sale ca ministru,D. Andrusca a raspuns ca primul obiectiv este devoltarea economiei. “Voi face tot ce imi sta in putinta pentru dezvoltarea economiei romanesti, dar un rol important va avea pentru… in cadrul economiei…imi cer scuze ca suntem emotionat”.”A doua propunere va fi pentru crearea de noi locuri de munca mai bine platite”, a mai spus Andrusca.,,O a treia viziune este pentru sustinerea tuturor producatorilor” In final,dl actual ministru al economiei,nu a mai dorit sa detalieze aceste idei, sugerand jurnalistilor sa citeasca… programul de guvernare.”Prin programul de guvenare aveti toate datele”.
Bravos!Nimc de zis la un asa ministru!Un ministru ramas acum fara protectie!Nu,nu-i vorba de SPP ,ci de mentorul sau,parlamentarul si Presedintele PSD-Neamt,Ionel Aresnie,aflat putin,cca 30 de zile,pe la ,,beciul donesc!Ce-a cautat,a gasit!Dar dupa ce veti viziona si videoclipurile alaturate,sunt sigur ca ,totusi,fata de aceste ,,mostre”de cum n-ar trebui sa fie,sunt inca multe,multe de spus si de comentat!Chiar si la cele glasuite de ministrul Culturii,dl.George Ivascu,ce se auto -considera probabil un ,mai stii?!,rege sau voivod, de vreme ce a spus,,poporul meu”,si nu,,poporul roman”cum scrie dealtfel si-n textul juramantului de ministru!Tot dupa amintitele discutii din comisii si dupa primirea votului de investitura ,s-au facut si inerentele poze de grup,din care n-a lipsit desigur,nici cea a sefului suprem,dl Dragnea,,,politicos”nevoie mare si… cu mana in buzunare(probabil, un mod de a arata cam pe unde se afla acum ,si de vreun an de zile,Guvernul Romaniei!),inconjurat de multumea doamnelor din Executivul cu evident iz teleormanean!Iata asadar,pe mainile cui se afla tara si deopotriva,noi toti! Ne aflam si inca ne vom mai afla,pana cand romanii,dar mai ales conducatorii ei vor invata adevarata democratie si nu vor mai trai in coruptie, discordie si anarhie!Pacat ca aceste lucruri nu sunt cunoscute de toata lumea si, ce-i mai grav,nici chiar de ce-i ajunsi acum sa guverneze tara!Dovada elocventa sunt si cateva dintre obiectivele de guvrnare ,date publicitatii de catre d-na Viorica Dancila,in care se spune: ,,Aceasta tara trebuie condusa de cei alesi, nu de cei numiti” si ,, Cat voi fi premier, nici o alta institutie, nici un centru de putere nu va mai putea spune guvernului ce are de facut”.Clar,nu?Se vede insa ca doamnei Prim-ministru nu-i este deloc clar,de moment ce dumneaei le cam incurca pe acolo cu ,,alesii” si ,,numitii”,cat si cu ,,ce e de facut”.E simplu ,stimata Doamna!Menire dumneavoastra este aceea de a administra tara in folosul intregii natiuni,nu numai al celor care v-au ales sau care va sunt concitadini,rude sau sefi!Iar daca nu va descurcati,poporul,prin vocea si puterea sa,va poate ajuta!Asta-i democratia,Doamna!…Marc Ciubotaru

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Victor Nemeș a părăsit Masterchef. Nici la Titanic n-am plâns așa!

Ieri a fost penultima ediție Mastrerchef. Din păcate au părăsit concursul doi dintre favoriții mei. Victor Nemeș și Nini. Vreau...

SECUII NU SUNT UNGURI – partea a 3-a

Iata acum si cea de a treia parte a acestui articol, cu care de fapt vom finaliza, deocamdata, serialul "Istoria...

Antonia, bărba-su italian, pruncul și scandalul

Am văzut la TV acum alt scandal pe tema "cine va avea copilul". Cântăreță română și soțul italian. În cazul...

Close