Recuperatoarele de caldura va asigura o ventilatie corecta a locuintei

Pe timp de vara sau chiar iarna aerul conditionat poate consuma destul de multa energie electrica si randamentul sau poate sa nu fie chiar asa de bun. Sistemele moderne de ventilatie va pot ajuta sa aveti o atmosfera placuta in locuinta, aerul conditionat nu va functiona in continuu, filtrarea sa va fi mai buna si mai simpla, iar eficienta instalatiilor de ventilatie va creste simtitor.

Solutia pentru o economie cat mai inteligenta este montarea unui recuperator caldura pentru ventilatie rezidentiala. Recuperatoarele de caldura sunt schimbatoare de energie care recupereaza o parte din caldura de la sistemul de incalzire, pe timp de iarna si o foloseste pentru obtinerea unei temperaturi optime a aerului care intra in camerele aerisite.

In locuintele moderne ventilatia eficienta este esentiala pentru nu se ajunge la umiditate prea mare, la mucegai si condens, la cresteri ale nivelului de dioxid de carbon. Se poate recupera cam 90% din caldura din aerul viciat evacuat, aerul reintrodus e incalzit la nevoie si e filtrat, ventilatia este foarte buna in acest fel.

Iarna cu un recuperator caldura pentru o ventilatie rezidentiala se pot reduce pierderile de caldura ale locuintei, iar vara se poate obtine o locuinta ventilata mult mai bine. Gradul de confort ridicat, functiile termodinamice de calitate, incalzire, racire, climatizare, randamentul bun si materialele de calitate din care sunt fabricate racitoarele, iata doar cateva motive pentru a instala un recuperator in locuinta dvs.

Recuperatoarele de caldura se monteaza rapid, partile active sunt in exteriorul cladirii, functionarea lor nu este conditionata de prezenta unor alte elemente aditionale, intretinirea nu e costisitoare, se mai pot schimba filtrele la doi ani sau se mai inlocuieste o piesa, dar cam atat. Prin folosirea unor astfel de dispozitive moderne vom avea o locuinta aerisita perfect, aer curat si proaspat fara sa mai deschidem geamurile, camerele vor fi mai curate si se vor evita si alergiile nedorite.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.