Ce-aș reimplementa din comunism?

Înainte să dați cu pietre virtuale (și nu numai), declar că nu sunt comunist și nici nu mi-e dor de vechiul sistem. Însă nu pot trece cu vederea niște chestii bune din comunism, pe care noi le-am aruncat la gunoi, de parcă absolut nimic făcut în comunism nu ar fi fost bun.

Nu voi mai spune despre argicultură, am spus asta în nenumărate dăți, așa că s-a înțeles, sper, poziția mea. Link 1, Link 2, Link 3.

(Re)industrializare? Nu în acest moment. Deoarece tinerii nu vor să muncească nici bătuți, iar cei care (mai) țtiu să ține un ciocan în mână sunt prea bătrâni și mor în mizerie zi de zi.

Aș reintroduce “Gazeta de perete. Un avizier cu angajatul lunii, dar și cu cel mai slab angajat. Pe care l-aș ține acolo pus o lună, până la următorul salariu. Ca să vadă ăla care-a ieșit pe ultimul loc faptul că se face de râs în colectiv. Și aș pune-o în fiecare școală, în fiecare clasă. Cel mai slab dar și cel mai bun elev pe fiecare semestru. Să vedem dacă ăluia de pe ultimul loc îi va conveni să se vadă trecut acolo, spre râsul general. Să vedem cum mai trage el chiulul de la școală sau stă în ore și se joacă pe telefon.

Aș reintroduce amenzile. Arunci gunoi pe jos? Amendă. Acum nu se mai sancționează asta. Înainte se sancționa la greu, curgeau amenzile, dar și oamenii se temeau să arunce pe jos. Una, datorită bunei creșteri, alta, din cauza Securității.

Aș (re)introduce cursuri de prim-ajutor în școli. Să știi cum să legi un garou și să scrii pe el data la care a fost prins, nu “Haide Steaua“. La fel și ce să faci în caz de cutremur, nu cum zic niște tâmpiți, să te bagi sub masă. Iar la educație fizică, o dată pe săptămână aș duce copii la bazinul de înot. Să se învețe cu asa de mici. Că și-așa avem destule bazine aflate în paragină.

Reintroducerea locurilor de muncă imediat după liceu sau facultate. Ai terminat studiile? La muncă, nu la golăneală. Să produci. Locuri de muncă plătite în funcție de rezultatele la învățătură. Ai fost tot timpul codaș la gazeta de perete? La dat cu mătura, nu parlamentar! Ai fost primul pe linie? Un loc de muncă bine plătit, pe specializarea pe care ai căpătat-o în 17 ani de școală, nu căpșunar în Spania.

Pușcărie pentru abateri repetate de la litera legii. Nu ești condamnat cu multiple capete de acuzare și tu ești președinte de partid politic, în partidul de guvernământ. nu există “Scriu o carte, ies de la bulău“. Cum dracu au scris mai mult ca Vlahuță atât Dan Voiculescu, cât și Dinel Staicu în 3 ani de pârnaie?!

Comments

comments

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Închirieri auto 24/7 în Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş

A venit și rândul meu de a pleca în vacanță. Voi pleca într-un voiaj mai lung prin Transilvania, să-mi vizitez...

Poze emoționante

Iată că și-n 2014 avem parte de fotografii emoționante. Nu neapărat făcute anul acesta, însă sunt la fel de frumoase,...

Cum ne-am spart timpanele de Revelion

Cum, cum? Evident, treaba asta nu se putea întâmpla fără să fac eu vreo boacănă. Ne-am pus la masă, am...

Close